Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Vilket bastuaggregat ska man välja?

 Att välja rätt aggregat kan kännas svårt, men vi ska reda ut dem vanligaste funderingarna våra kunder brukar ha när de skall välja värmekälla till sin bastutunna. Det första valet är mellan elaggregat och vedeldad kamin. Efter det behöver du ta hänsyn till hur stor bastu du planerar att köpa och om du tänker välja till stora fönster. I sådant fall kan ett aggregat med en högre kW vara en bra investering.

Priset för en vedeldad bastu och en bastu med elaggregat är snarlika, så stirra dig inte blind på det. Fokusera på komfort. Vad är viktigt för att du ska uppskatta din bastu? Vedeldad bastu och elaggregat har olika fördelar. Vilket du skall välja beror på var bastun skall placeras och hur du planerar att använda den.


Vedeldad bastu

Det finns många fördelar med att välja en vedeldad bastu. Den kan exempelvis placeras där du inte har tillgång till el, idylliskt, i närheten av en sjö eller i ett skogsbryn. 

Väljer du en vedeldad bastutunna ska den ha en tillhörande skorsten och gnistskydd. Självklart har vi redan tänkt på det och inkluderar det som standard när ni väljer Harvia M3, vedeldat aggregat. En vedeldad bastu kräver lite mer ansträngning vid uppvärmning, du måste såklart ha ved och hålla brasan levande. Hur lång tid det tar att få upp värmen är svårt att säga, det beror på bastuns storlek och storlek på eventuella fönster.

Många föredrar den vedeldade bastun och tycker att brasans knastrande ljud och doften av den brända veden är en viktig del av bastuupplevelsen. 

Bastuaggregat el

Att använda el som uppvärmningsmetod i bastun har sin största fördel i uppvärmningsfasen. Det går smidigt och du kan enkelt starta bastun med ett knapptryck. Du behöver ingen skorsten eller gnistskydd runt kaminen, då brandrisken inte är densamma som vid eld. Det produceras ingen doft eller rök från elaggregatet, men det uppvärmda trät ger dig trots allt den varma doft som tillhör den klassiska bastun.Harvia M3

Harvia M3 är ett vedeldat bastuaggregat, med kapacitet att värma alla våra bastumodeller. Modellens yttre är i svart och detaljer i rostfritt stål med en glaslucka som låter dig se brasan innanför. För att få ut det mesta av bastubadandet rekommenderar erfarna bastare att man kompletterar sitt köp med en skorstensmonterad vattenvärmare för att kunna skvätta varmt vatten på bastun.

För att underlätta vid val av vedeldad bastu inkluderar vi det ni behöver — gnistskydd, stenar och skorsten.

Harvia Cilindro

Harvia Cilindro är en mycket smakfull modell av elektriskt bastuaggregat med en massiv mängd stenar som visas i öppningarna i det yttre höljet i rostfritt stål. Den stora stenmängden bidrar till ett behagligt bastubadande.

Aggregatets reglage har placerats i dess nedre del. Modellen finns att välja i antingen 7 kW eller 9kW.


Harvia Vega

Vega är ett elaggregat i rostfritt stål. Ett stilrent aggregat med en slät framsida och användningsreglagen är placerade på sidan av aggregatet.


Modellen finns att välja i antingen 6kW eller 9kW.